Vedligeholdelse af din Xcellent seng

 

Generelt om Xcellent madrassen

En Xcellent madras er produceret, så den kræver så lidt vedligeholdelse som muligt, men sengen kan ændre sig ved brug, uden at det har betydning for komforten

Xcellent anvender så elastiske materialer i madrasserne som muligt, hvilket øger komforten i madrassen.

Materialernes gode elastisitet betyder, at der med tiden kan ske en form for 'sætning' i materialet.

Dette har ingen indflydelse på komforten og bæreevnen på madrassen. Sætningen kan modvirkes ved at vende madrassen så ofte som muligt. Der byttes om på hoved- og fodende. På vendbarmadrasser og topmadrasser skal for- og bagsiden liggeledes vendes. Madrassens bløde kanter er ikke beregnet til at sidde på i længere tid.

Topmadrasser
Betrækket på Xcellent topmadrasser kan vaskes ved 60°.  Det må ikke tørretumbles og skal strækkes i fugtig tilstand, ellers krymper det.

Efter vask af betrækket vil det quiltede fiberfyld ikke kunne opnå samme rumfylde, dette har ingen indflydelse på komforten.

Betrækket vil ændre sig efter vask, derfor er det vigtigt at følge vaskeanvisningen. Se efter vaske- anvisningen på topmadrassen eller spørg din Xcellent forhandler.

Ventilering
Det er vigtigt, at der dagligt luftes ud i soveværelset, da madrassen har brug for ventilering. Madrassen må ikke ligge på et kompakt underlag, hvor fugten ikke kan slippe ud.

Rengøring
Xcellent madrasser skal støvsuges jævnligt. Pletter kan i mange tilfælde fjernes med demineraliseret vand.

Elevationssengen

Xcellent elevationsseng med elektrisk justering af hoved og fodende skal benytte elevationsmadrasser, der er egnet til formålet.

For at kunne hæve madrasserne uafhængigt af hinanden, skal der være en smule luft mellem dem.

Madrasserne vil derfor ikke kunne ligge helt tæt sammen.

Elevationssengen er ikke konstrueret til, at man sidder på hjørnerne, når de er hævet.

Elevationssengens bevægelige dele kan med tiden afgive lyd. Dette skyldes, at træet omkring de bevægelige dele bliver mere tørt med tiden. Dette betragtes ikke som en reklamation. For at afhjælpe dette, smøres de bevægelige dele med VD40 eller lign.

Se i øvrigt Vejledningen som følger med elevationssengen. For yderlige spørgsmål, kontakt din Xcellent forhandler.

top hug pillow